Čo majú spoločné mačky a víno? Odpoveď na túto netradičnú otázku nájdete v útulnom prostredí mačacieho klubu, či skôr mačacej kaviarne. Príjemne zariadený Cat Café Club leží v historickej obci Veľká neďaleko Popradu. Pravé mačacie osadenstvo spoznáte hneď po príchode, kedy vám po zazvonení na zvonček otvorí takmer večne usmiaty majiteľ Peťo Lipták (alebo jeho príbuzní) a pozve vás na malé občerstvenie. Interiér klubu je zariadený tak, aby ponúkol harmonické domáce prostredie pre mačky aj pre jeho návštevníkov.

Mačací raj pod Tatrami si obľúbili všetky mačky, pôvodom z "urodzených rodín". Hera a Nastasia z Cassovia Dolls, Mafia Ellmar Kiss i Donata Luisa majú svoj rajón plne pod kontrolou. Hera z rodu radgolliek je ideálnou spoločníčkou najmä u detí s felinoterapiou. Nastasia si získala srdcia návštevníkov pre svoju hravosť a prítulnosť. Opakom Naste je britská krátkosrstá Donata Luisa. Svoj individualizmus prejavuje častou ignoráciou návštevníkov. Rada sa utiahne do najnedostupnejšieho kúta kaviarne, aby pokojne prespala všetky rušivé momenty dňa. Veď načo by kazila svojou momentálnou náladou vašu návštevu, pokiaľ sa nerozhodne inak? Poslednou, na prvý pohľad "najtmavšou dušou" klubu je Mafia, samotárka milujúca nočný život. Cez deň si rada podrieme, aby po zotmení ožila a zmenila sa na hravé mačiatko. 

Ponuka občerstvenia v klube je orientovaná prevažne pre rodiny s deťmi. Nájdeme v nej okrem soft drinkov, limonád, čaju a kávy aj fajnové čerstvé kúsky zákuskov, chutných bezlepkových i raw koláčikov. Dospelí návštevníci Cat Café Clubu nedávno objavili v spoločnosti mačiek vína z našej ponuky. Mačky majú radi nevtieravú pozornosť. Potvrdzujú svojim správaním, že sú v klube doma. Pri poslednej dodávke vína si Mafia a Nastasia rázne skontrolovali obsah kartóna, v ktorom boli uložené fľaše bieleho Rebelotu 2017 i červeného Sauvignon Rouge 2014 created by Vladimír Hronský. Letnú ponuku sme doplnili so súhlasným "mňaučaním" o ružové víno Carmenet 2017.

Mačky žijú po boku človeka už viac ako štyritisíc rokov. Tie s dobrou a mierumilovnou povahou dokážu uvoľniť naše správanie, zlepšiť psychický stav, pomáhajú proti depresiám, odbúravajú agresivitu i strach. Naše vína v Cat Café Poprad pre zmenu pútajú pozornosť hravých mačiek a umocňujú zmyslové zážitky dospelých návštevníkov v ich spoločnosti. Vzniká tak usmiate spojenie, kde si pokojne môžete vychutnať pohár ideálne zachladeného vína z nášho butikového vinárstva bez stresu, náhlenia, áno presne tam, kde sa chodia všetci milovníci mačiek veselo "pomačkať". Viac o tomto čarovnom mieste nájdete na stránke: http://www.catcafeclub.sk/o_nas.php 



25.08.2018 EnoVia Admin