Ak si vo svojej práci potrebujete zdokonaliť, alebo iba tak pre svoj osobný záujem a pasiu rozšíriť vedomosti o vinohradníctve, vinárstve, výrobe a senzorike vína, ste na správnej adrese. Od roku 2000 poskytujeme profesionálne akreditované vzdelávanie someliérov, food & beverage manažérov i samotných výrobcov vína. V priebehu štúdia náuky o víne (enológia) objavíte množstvo zásadných informácií ako sa na Slovensku a vo svete vyrábajú rôzne druhy vín a čo by mal správny someliér pri ich výbere, servise a degustácii zabezpečiť. A nielen to. Presvedčte sa o tom sami.

Stredná odborná škola vinársko-ovocinárska Modra v spolupráci s Coral Travel a EnoVia si vás dovoľujú pozvať na akreditovaný kurz pre someliérov profesionálov modul „Enológia - náuka o víne“. Kurz je určený vám, ktorí máte záujem rozšíriť svoje znalosti a zručnosti pri profesionálnej práci s vínom, ale i vám, ktorým sa víno stalo príjemnou súčasťou života a chcete získať podrobnejšie informácie o enológii - náuke o víne. V priebehu kurzu zažijete množstvo zaujímavých prednášok, praktických cvičení, návštevy vinárskych firiem a vinohradov, degustácií, pri ktorých sa naučíte vínu lepšie rozumieť, spoznáte život vína a množstvo fascinujúcich faktov o jeho výrobe, ale aj podávaní, degustácii a skladovaní. Naši lektori sú skutoční profesionáli v odbore, ktorým v ponuke alternatívnych inštitúcií nemá kto v súčasnosti na Slovensku konkurovať. Na rozdiel od teoretických lektorov na papieri vykonávajú vlastnú odbornú prax a vedia sa podeliť o všetky svoje skúsenosti s odborným i laickým publikom. Program najbližších kurzov s prihláškou nájdete v prílohe upútavky. V prípade otázok sme vám k dispozícii.


Zber hrozna. Foto: EnoVia


Odstopkovanie hrozna. Foto: EnoVia


Macerácia rmutu vo vinifikátoroch. Foto: EnoVia