Keď ochutnáte svoje obľúbené víno a po ňom si nalejete do čistého pohára neutrálnu tichú prírodnú vodu s nízkou mineralizáciou, vaše víno bude zanechávať v celkovom dojme intenzívne a bohaté dojmy. Ak by ste si naliali do pohára bázickú prírodnú minerálu vodu, alebo jemne sýtenú liečivú vodu, vaše víno totálne zmení senzorické vlastnosti. Prečo je to tak? Môže voda až tak významne ovplyvniť naše schopnosti rozlišovať vo vínach kvalitu vône, intenzitu chuti, ba dokonca aj náš celkový dojem?

Ak sa k téme víno a voda pridá jedlo alebo hoci aj fialky, alebo syr, dostáva škola someliérstva nový, sofistikovanejší rozmer. Pre všetkých záujemcov o špecifické témy someliérstva pripravujeme rôzne semináre, tematické degustácie, ale aj teambuildingové školenia pod názvom Kurzy nielen o víne. Ak vás na posledných potulkách za dobrým vínom v gastronómii čokoľvek zaujalo, napíšte nám. Pripravíme pre vás a vašich blízkych kurz školy nielen o víne, kde sa zábavnou a jednoduchou formou dostanete bližšie k poznaniu vašich kulinárskych zážitkov.


Gurmánsky kurz na tému Ryby a rizling. Foto: Martin Krystýnek