Wine & Fashion

Klasifikácia:
Víno zo Slovenska
Akostné značkové víno, červené

Odrody: Cabernet Sauvignon (70 %), Cabernet Franc (30 %)

Počet vyrobených fliaš: 2000

Pôvod: Nitrianska vinohradnícka oblasť, vinohrad Sari

Degustácia:
Bordovo-červený farebný odtieň, korenistá ovocná vôňa s nádychom čiernych malín a borievok so štipkou bieleho korenia. Stredne plnú chuť zvýrazňujú tóny sliviek, suchých orechov a makovíc s nenápadným dotykom dreva na podnebí. Švihácky Cabernet Sauvignon vyrobený z ručne zberaného hrozna panenského zberu v asambláži s Cabernet Francom zrel po dokvasení 6 mesiacov v tisíclitrovom sude. Ohnivá a súčasne svieža dochuť vína zanecháva pomerne plný celkový dojem.

Menu: Hovädzia hruď s tlačenými zemiakmi, Pečená hus s domácou knedľou a červenou kapustou
Teplota podávania: 14 – 16 °C
Kalich: objem 550 ml v tvare širšieho, mierne otvoreného tulipánu

Kniha: B. Hamvas: Filozofia vína

Hudba:

Ľudová pieseň z Požitavia: Čo zme sa nažali žitka zeleného, ešťe zme ňepili vínka červeného. Ešťe zme ňepili, aňi ňebuďeme, na našeho pána ťaško zabudňeme.

Analytické údaje vína:
Celkový alkohol 13,30 % obj.
Celkový extrakt 26,5 g/l
Bezcukorný extrakt 24,6 g/l
Zvyškový cukor 1,9 g/l
Celkové kyseliny 5,3 g/l

Ročník:
2014
Odroda:
Cabernet Sauvignon (70 %), Cabernet Franc (30 %)
Kategória:
Červené víno
Oblasť:
Nitrianska vinohradnícka oblasť, vinohrad Sari
Alkohol:
13,30%
Produkcia:
2000 fliaš