Sme nesmierne radi, že sa nám s spolupráci s našim partnerom vo vinárstve Elesko podarilo úspešne nafľašovať dlho očakávané novinky butikovej produkcie created by Vladimír Hronský.

V kolekcii Tancujúce vína nájdete Muškát žltý 2019 s novým označením definujúcim pôvod hrozna i miesto zrodu vína v Slovenskom terroir Vinohradníckej oblasti Tokaj. Iskrivo číre víno žlto-zelenkastej farby poteší atraktívnou muškátovo-herbálnou vôňou s príjemnými ovocnými notami ananásu, manga a dule. Buket exotického ovocia a kvetov ruží je prítomný aj v stredne dlhej šťavnatej a súčasne nežnej polosladkej chuti vína.

Jeho šarmantnou partnerkou je Rosa 2018 Terroir Malé Karpaty, červené suché víno s chráneným označením pôvodu. Rosa patrí k našim najmladším modrým novošľachtencom. Táto neobvyklá farbiarka s očarujúcou vôňou ruží vznikla v roku 1961 trojitým krížením odrôd (Picpoul x Frankovka modrá) x Tramín červený. Úrodnosť Rosy je nižšia, no v dlhých teplých ročníkoch tvorí na strapcoch cibéby a je možné z nej vyrábať aj prírodne sladké vína.

Treťou novinkou je Merlot alias Semillon Rouge 2018 Terroir Malé Karpaty, akostné značkové víno, červené, suché, ktoré nahrádza vypredaný Sauvignon Rouge 2016. Víno bordovo-červenej farby s vôňou sliviek, čerešní a horkej čokolády. Na jej pozadí sa objavujú noty toastu, bobkových listov a dreva. Ročník 2018 zrel 12 mesiacov v dubovom sude. Chuť je stredne plná, harmonicky vyvážená s vôňou, dlhá, so stredne plným obsahom tanínov, príjemnou aciditou, na podnebí ovocná až korenistá s tónmi tmavej čerešne, tymianu a praženej kávy.

Veľkonočná nádielka vín je pripravená pre všetkých, ktorí si objednajú z našej ponuky na www.enovia.sk/vina alebo napíšu na e-mail: enovia@enovia.sk Rovnako odporúčame využiť špeciálne ponuky u našich partnerov distributérov. Všetky objednané vína predávame s Veľkonočnou zľavou 10 % z maloobchodných cien a s dopravou grátis v rámci Slovenska až do konca apríla.


06.04.2020 EnoVia Admin