1. februára 2021 si pripomíname Medzinárodný deň Furmintu známy ako Furmintday. Tak ako viacerí slovenskí a maďarskí vinári, aj my sme sa rozhodli prispieť k propagácii tejto vynikajúcej odrody a ponúkame v špeciálnej cene kartón (6 fliaš) nášho Furmintu "33" s doručením v rámci celej SR grátis. Objednajte si 1 kartón Furmintu v cene 48 Eur s DPH na našej mailovej adrese: enovia@enovia.sk a víno vám doručí náš kuriér najneskôr do 2 pracovných dní na dobierku. Táto ponuka platí počas celého mesiaca február 2021.
 
Viac o Furminte "33", ročníka 2016: Víno pochádza z ručne zberaného hrozna vinohradu Vlčina, nad obcou Malá Tŕňa. Spracovali a vyrobili sme ho v pivnici renomovaného rodinného vinárstva J.&J. Ostrožovič. Od nafľašovania vyzrieva do krásy zahalenej v zlatožltom farebnom odtieni, očaruje expresívnou vôňou s tónmi medu, lipových kvetov a pomarančov. Chuť je dlhá, minerálna a svieža s nádherným extrakom a veselými kyselinkami. Po prehltnutí na jazyku zanecháva stopy zrelého ananásu, pomela i sušených jabĺk.
 
Pohár nášho Furmintu denne poteší nielen zmysly, ale aj dušu ešte pred príchodom jari. Je to očarujúce víno s nádherným potenciálom zrenia, ktorý v ročníku 2016 dosahuje svoju najkrajšiu etapu. Tej my vinári s radosťou hovoríme: "je práve na vrchole svojho života".
 
Víno získalo Striebornú medailu na Medzinárodnej výstave vín MEDITRINA v roku 2019.
 
Analytické údaje vína:
Celkový alkohol 12,0 % obj.
Celkový extrakt 35,2 g/l
Bezcukorný extrakt 22,1 g/l
Zvyškový cukor 13,1 g/l
Celkové kyseliny 7,2 g/l

28.01.2021 EnoVia Admin