Oslávte s nami vznik Československej republiky so slovenskými vínami a tradičnými pokrmami v plzenskom pivovare

Plzenčania i návštevníci západočeskej metropoly si môžu tento rok užiť originálnu oslavu Dňa vzniku samostatného československého štátu. V pondelok 28. októbra sú pozvaní na Degustačný večer slovenských vín a chutí v Konferenčnom centre Secese, na ktorý od 30. októbra do 3. novembra nadviaže Slovenský týždeň v Hospodě na Spilce.

Degustačný večer slovenských vín a chutí začne 28. 10. o 17.00 hodine. Kuchárski majstri z Hospody Na Spilce pripravia päťchodové menu, spracované z lokálnych surovín. Servírovať sa bude napríklad teplé predjedlo – zubáč s hráškom, klobásovou omáčkou a trebuľkou, nasledujúci hlavný chod ponúkne jahňací chrbát, tlačený špenát, ktoketu z ovčieho syra, espumu zo smržov, chips z jahňacieho boku, rizoto z jačmeňa a tarhone. Samozrejme nebude chýbať záverečný sladký dezert: veterník, krém z bielej čokolády a bryndze, čokoládová hlina.

O párovanie vín a zasvätené rozprávanie o víne sa v priebehu degustačného večera postará skúsený slovenský enológ a someliér Vladimír Hronský. „Môj život je víno. Od štúdií na vinárskej škole a neskôr na univerzite som si k nemu vybudoval svoju vlastnú cestu. Na jej začiatku stál môj starý otec, ktorý bol mojim mentorom. Učil ma rozumieť vinárstvu, ale aj vinohradu. Bez kvalitného hrozna totiž nevyrobíte dobré víno“, pripomína.

Degustačným večerom však netradičná oslava kľúčovej udalosti v histórii Českej a Slovenskej republiky nekončí! V Hospodě Na Spilce na nádvorí plzenského pivovaru bude od stredy 30. októbra do nedele 3. novembra k dispozícii okrem stáleho menu i špeciálna ponuka slovenských jedál. Opäť s možnosťou doplniť pokrm vybraným slovenským vínom alebo si rovno zakúpiť celú fľašu. V rámci Slovenského týždňa hostia ochutnajú to najlepšie zo slovenskej kuchyne, vrátane kapustnice, bryndzových halušiek a restovanou slaninou, jelenieho ragú s koreňovou zeleninou a zemiakovými šúľancami alebo žemľovky s marinovanými slivkami a tvarohom.

Rezervácia a predaj vstupeniek na Degustačný večer slovenských vín a chutí (2399 Kč/osoba): Tereza.Brousilova@asahibeer.cz alebo enovia@enovia.sk


15.10.2024 EnoVia Admin