Po štyroch rokoch sme tu opäť s dlho očakávaným profesionálnym kurzom Someliér a gastronómia. Predbežný prieskum účasti rozhodol, že kurz sa uskutoční na východnom Slovensku, priamo v srdci Vinohradníckej oblasti Tokaj. Dôvodom je viacero významných zmien, ktoré zaznamenala naša najstaršia a najmenšia vinohradnícka oblasť v oblasti vinohradníctva (nové výsadby a rekonštrukcie viníc), vinárstva (nové prevádzkové projekty na Tokaji), gastronómie a agroturizmu. Kurz sa uskutoční v dňoch 9. - 12. mája 2022 v priestoroch Tokajského domu vo vinárstve Ostrožovič. Program s prihláškou do kurzu nájdete na oficiálnej stránke organizátora: www.enovia.sk v sekcii Kurzy vína. Záujemci si môžu vyžiadať zaslanie prihlášok mailom na adrese: enovia@enovia.sk Uzávierka prihlášok je 30. apríla 2022. Odborní lektori kurzu: Ing. Vladimír Hronský, enológ, akreditovaný lektor a odborný garant someliérskych kurzov; Ján Dudáš, executive chef, ktorý pracoval ako sous chef pre Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici; Peter Červeň, head sommelier a špecialista na gastronómiu. Na účastníkov kurzu čaká bohatý odborný a sprievodný program. Tešíme sa na stretnutie s vami na Tokaji!


03.04.2022 EnoVia Admin