Aj tento rok pokračujeme v súťaži o najlepšieho sekáča roka. 11. ročník majstrovstiev Slovenska v sekaní sektov sa uskutoční 18. februára 2023 na Donovaloch pred Yeti Barom na Záhradišti. Produktovým partnerom súťaže je spoločnosť VILLA SANDI, popredný výrobca vín z oblasti Prosecco. Cieľom súťaže je:

  1. Porovnať úroveň poskytovania služieb v sabráži someliérmi, ktoré môžu ponúknuť svojim hosťom alebo reprezentovať svoju prevádzku alebo značku na rôznych eventoch
  2. Zdokonaliť techniky bezpečnej sabráže šumivého vína
  3. Získať širšie znalosti o produktoch a značke VILLA SANDI v distribúcii spoločnosti ITALMARKET SLOVAKIA, ktorej prosecco patrí medzi najobľúbenejšie
  4. Pritiahnuť mladých, amatérskych priaznivcov šumivého vína a prosecca, aby spoznali jeho históriu, výrobu i kvalitu a dokázali sa lepšie orientovať v ponuke
  5. Zažiť skvelý súťažný deň s profesionálmi a verejným publikom na vrchole zimnej sezóny na Donovaloch

Súťažiť budeme v dvoch technikách sekania. 

SEMIFINÁLE (pre všetky kategórie) obsahuje teoretickú časť - prezentáciu vedomostí o značke VILLA SANDI (história, súčasnosť, sortiment výroby, gastronómia šumivého vína, servis šumivého vína) formou otázok od odbornej poroty. V praktickej časti súťažiaci predvedú klasickú techniku sabráže prosecca oficiálnou someliérskou šabľou.

FINÁLE (pre kategórie ženy profesionálky a muži profesionáli) - druhá technika je povinná pre troch najlepších semifinalistov z kategórie profesionálov, ktorých vyberie v anonymnom bodovom hodnotení odborná porota. Finalisti použijú na sabráž vlastný originálny predmet prinesený na sekanie. Každý finalista môže pre túto techniku využiť tematické  oblečenie alebo choreografiu pri prezentácii, prispôsobenú k predmetu (téme) sabráže. Porota vyhodnotí naviac originalitu použitého predmetu na sabráž, oblečenie aj aranžmá súťažiacich vo finále majstrovstiev pri prezentácii.

Výber ľubovoľného predmetu na sekanie vo finále
Profesionálni sekáči používajú na sabráž rôzne predmety, napríklad valašky, šejkre, chladiče na víno, podšálky, poháre na víno, podkovy, rámy z obrazov, golfové palice, odvážnejší aj cedníky na knedle, panvice, lyžičky, lyže, snowboardy, dámske topánky s kovovým opätkom a podobne.

Oficiálny produktový partner súťaže VILLA SANDI je popredný výrobca šumivých aj tichých vín v oblasti Prosecco v Taliansku. Oficiálny produktový partner poskytne do súťaže Villa Sandi Prosecco Valdobbiadene Millesimato Superiore DOCG.

Prihlasovanie súťažiacich:
Profesionáli do termínu otvorenia súťaže na mail: enovia@enovia.sk

V prihláške súťažiaci uvedie:
Meno a priezvisko, mobilné telefónne číslo, súčasnú pracovnú pozíciu, názov spoločnosti, ktorú na súťaži reprezentuje

Registračný poplatok pre súťažiacich:
20 Eur / 1 súťažiaci

Kategórie pre súťažiacich:
Ženy profesionálky / Muži profesionáli / Amatéri

Termín a miesto konania súťaže:
Súťaž prebehne v sobotu 18. februára 2023 na Donovaloch pred Yeti Barom na Záhradišti.

Odborná porota bude tvorená poprednými odborníkmi z oblasti someliérstva, gastronómie, hoteliérmi a zástupcami oficiálneho dovozcu a distributéra značky VILLA SANDI na Slovensku, ktorým je spoločnosť ITALMARKET SLOVAKIA, a.s. Predsedom odbornej poroty bude Ing. Vladimír Hronský, enológ, lektor someliérskych kurzov, autor publikácií o víne a profesionálny someliér.

 

Program súťaže 18. 2. 2023:

10.00 – 10.30 / Hotel Galileo**** Donovaly, registrácia súťažiacich, odbornej komisie a pozvaných hostí, welcome drink, losovanie poradia súťažiacich

10:30 – 11.00 / Presun pred Yeti Bar na Záhradište. Zahájenie súťaže s krátkym príhovorom organizátorov a zástupcov produktového partnera, spoločná fotografia súťažiacich s komisiou

11.00 – 12.45 / Semifinále súťaže pre všetky kategórie súťažiacich

12.45 – 13.00 / Vyhlásenie troch najlepších sekáčov v kategóriách profesionálov, ktorí postúpia do finále, spoločná fotografia.

13.00 – 13.30 / Finále majstrovstiev sekania s ľubovoľným predmetom (profesionáli)

13.30 – 14.00 / Vyhlásenie oficiálnych výsledkov majstrovstiev, predstavenie Sekáča roka 2023, slávnostné odovzdanie diplomov a cien partnera a organizátorov súťaže. Ukončenie oficiálneho programu súťaže.

 

Tešíme sa na vás! Organizačný tím súťaže:
HOTEL GALILEO**** Peter Straka, riaditeľ
RESIDENCE HOTEL & CLUB**** Veronika Šiklová, general manager
ITALMARKET SLOVAKIA, a.s. Dana Stračinová, riaditeľ pre stratégiu a rozvoj
EnoVia s.r.o. Vladimír Hronský, enológ a someliér


23.01.2023 EnoVia Admin