V dňoch 27. a 28. októbra 2023 (piatok a sobota) sa na Donovaloch uskutoční festival slovenských vín WINE SNOW 2023. Verejnosť privítame s vínami od viac ako tridsiatich slovenských vinárov, ale aj s produktami od výrobcov ušľachtilých destilátov, delikates, lokálnych syrov a čokolády, ktorí budú svoje vína a produkty prezentovať v štyroch prevádzkach: Hotel Galileo****, Residence Hotel & Club****, Šport Hotel Donovaly*** a Apres Fun Stodola. Pozvanie od organizátorov festivalu prijalo aj moravské rodinné vinárstvo Výmola z Mikulčíc. Súčasťou oficiálneho programu podujatia bude ponuka chutného menu v uvedených prevádzkach, ako aj živá hudba. Degustačné vzorky sa budú tradične predávať za kupóny vo vínnych pasoch. Hodnota vínneho pasu je 20 Eur, pričom každý vínny pas obsahuje 20 ks kupónov (hodnota 1 kupónu = 1 Eur). Hostia si zakupujú vínne pasy priamo v prevádzkach zapojených do organizácie festivalu.

Vína od vinárov, ktorí sa osobne zúčastnia festivalu, budú opäť súťažiť o titul Najlepšie víno kopca a tiež o medailové trofeje na súťaži WINE SNOW 2023. Odborné hodnotenie vín prihlásených do súťaže sa uskutoční týždeň pred otvorením festivalu, v sobotu 21. októbra 2023 v Hoteli Galileo. Uzávierka prihlášok spolu s dodaním vzoriek prihlásených vín je v nedeľu 15. októbra 2023. Zberné miesta a kontakty sú označené v Štatúte s prihláškou do súťaže. Nájdete ho na stiahnutie v odkaze na tejto stránke.

Verní obľúbenej tradícii spájať na Donovaloch slovenských výrobcov vína s ich zákazníkmi a fanúšikmi, vytvárať priestor stretnutí so someliérmi, food & beverage manažérmi, produktovými manažérmi a špeciálne s priaznivcami kvalitného slovenského vína a vínnej gastronómie, tešíme sa na vás!  


16.09.2023 EnoVia Admin