Dámy a páni, dovoľujeme si vás informovať o termínoch kurzov somelierstva na jar 2020. 

Akreditovaný kurz Základy somelierstva sa uskutoční v dňoch 12. - 15. marca 2020 v priestoroch rodinného vinárstva TAJNA. Lákadlom pre účastníkov kurzu je výuka prepojená s výrobou vína v pivnici, návšteva bio vinohradu Sari, ale aj semináre s profesionálnymi lektormi Vladimírom Hronským (enológia, somelierstvo), Petrom Czakom (vinohradníctvo, vinárstvo) a Stanislavom Cibuľom (káva, baristika). Program s prihláškou na kurz Základy somelierstva bude zverejnený na našej stránke v polovici februára.

V apríli štartujeme 1. časť kurzu Enológia - náuka o víne. Akreditovaný kurz sa uskutoční v dňoch 2. - 4. apríla 2020 v odborných učebniach Strednej vinársko-ovocinárskej školy v Modre. Hlavným ťažiskom prvej časti je výroba a senzorika vína. Absolventi kuzru spoznajú všetky najdôležitejšie metódy využívané v technológii spracovania hrozna a vo výrobe vína, vrátane princípov biologického vinohradníctva a vinárstva. Lákadlom najmä pre somelierov je poznanie analytických a senzorických vlastností vína, a ich interpretácia v praktickej degustácii pri následnom párovaní s jedlom. Súčasťou programu je aj exkurzia do vinárskej prevádzky. 

Druhá časť kurzu Enológia - náuka o víne bude prebiehať v dňoch 16. - 19. apríla 2020 v Strednej vinársko-ovocinárskej škole v Modre. Významná časť seminárov je venovaná prehľadu vinárskych apelácií sveta a degustácii vybraných druhov vína z uvedených apelácií. Vinárske témy obohatí výroba šumivých, tokajských a likérových vín a ich klasifikácia. Nebude chýbať ani praktické cvičenie venované chorobám a chybám vína a odborná exkurzia do vinárstiev. Obe časti kuzru náuky o víne budú ukončené spoločnou záverečnou skúškou a udelením akreditovaných osvedčení úspešným absolventom. Program s prihláškou pre obe časti náuky o víne sú v prílohe tejto upútavky. Záujemci sa môžu prihlásiť cez e-mail: info@malekarpaty.sk


06.02.2020 EnoVia Admin