Skutočný somelier je v prvom rade odborník v gastronómii špecializujúci sa na víno a nápoje. Okrem znalosti ponuky nápojov a vína ovláda kompletnú ponuku pokrmov, aby k nim pomohol dokonale spájať výber vhodných ročníkov vína a ostatných nápojov (voda, aperitív, digestív, miešané nápoje, pivo, káva, čaj, a pod.) a zabezpečiť ich výber, nákup, správne skladovanie a servírovanie hosťom. V dnešnej dobe pôsobí súčasne ako manažér reštaurácie, vínneho baru alebo vínotéky. Jeho profesionálny prístup môže ovplyvniť výrazným spôsobom celkový obrat reštaurácie a zvýšiť imidž i prestíž značky. Aj preto je pre ozajstného someliera okrem enologického vzdelania dôležité gastronomické vzdelanie s dlhoročnou praxou a školeniami, bez ktorých sa nezaobíde. O najbližšom termíne kurzu vás budeme priebežne informovať na tejto stránke.