Reserva, symbol vína dobrého ročníka. Pri jej výrobe platia v rôznych krajinách odlišné požiadavky, najmä na časový horizont zrenia v sude, ale aj po nafľašovaní vo fľaši. Slovenské biele vína "reserve" musia ležať najmenej 1 mesiac na kvasniciach, 3 mesiace v drevených sudoch, 6 mesiacov vo fľašiach. Vinár ich môže uvádzať na trh najskôr po 18 mesiacoch od dátumu zberu hrozna, použitého na ich výrobu.
 
Pinot Blanc, ročník 2020 sme uložili do sudov 29. januára 2021. Neponáhľame sa s ním. V predaji je 2018-tka v excelentnej kvalite s potenciálom zrenia vo fľaši. 2019-tka si po nafľašovaní (22. februára 2021) oddýchne až do konca augusta, kedy ju uvoľníme pre prvých záujemcov.
 
Nedočkavci však dostanú jednu možnosť ochutnať toto víno spolu s výberom pripravovaných noviniek, na ktoré sa bude čakať. On-line degustáciou EN PRIMEUR vín created by Vladimír Hronský nadviažeme na úspešnú tradíciu z rokov predošlých, v bezpečí a pohodlí domova, vinotéky, či vínneho baru. Termín on-line EN PRIMEUR degustácie bude 20. mája 2021. Pozvánku s pravidlami účasti oznámime čoskoro.

18.03.2021 EnoVia Admin